Otvoreno: Pon - Pet 8.00 - 16.00

Pratite nas:
Brzo i stručno

Ovlašteni Servis

TOPLANE d.o.o. je ovlašteni servisni centar za Weishaupt i VIESSMANN sa tridesetogodišnjom tradicijom na području održavanja i servisiranja kotlovnica i termoenergetskih sustava. TOPLANE zapošljavaju pet ovlašenih servisera za sve kategorije plamenika i kotlova proizvođača Weishaupt i VIESSMANN.

Profesionalni i stručni servis

Završetak svake izgradnje ili rekostrukcije kotlovnice i/ili sustava grijanja predstavlja puštanje u pogon sustava. Stručno i profesionalno puštanje u pogon sustava (za grijanje ili drugu namjenu) je od presudne važnosti za ispravno i dugotrajno funkcioniranje sustava. Često se događa da se prilikom puštanja u pogon ustanove propusti u izradi instalacije, bilo strojarske ili elektro, te su potrebne naknadne preinake da se sustav dovede u uvjete da može sigurno i pouzdano raditi.

Da bi bili sigurni da će vaš sustav funkcionirati besprijekorno i da će pouzdano raditi, treba ga pravovremeno, stručno i profesionalno održavati - minimalno jedanput godišnje.

Održavanje kotlovnice i/ili sustava grijanja čine:

 • preventivni pregled i kontrola sustava grijanja, otklanjanje nedostataka kako ne bi došlo do većih kvarova
 • kontrolu spojeva (svih instalacija)
 • čišćenje kotlova pogonjenih plinom, lož uljem ili krutim gorivom
 • ispitivanje sigurnosnih elemenata kotlovskog postrojenja
 • servis, kontrolu ispravnosti i čišćenje plamenika
 • servis i kontrola nepropusnosti plinskih zidnih uređaja
 • kontrola nepropusnosti plinske instalacije
 • kontrola plinodojavnih senzora i uređaja
 • čišćenje spremnika potrošne tople vode i izmjenjivača topline od kamenca i taloga
 • funkcionalnu provjeru svih elektroničkih sklopova i regulacija
 • analiza dimnih plinova i kontrola sustava odvodnje dimnih plinova

Toplane su najveći i najznačajniji ovlašteni servis plamenika weishaupt na području zapadne Hrvatske, sa ovlaštenjima za servisiranje svih vrsta plamenika i opreme weishaupt.

Zapošljavamo pet ovlaštenih servisera i tri montera opremljenim sa 10 servisnih vozila koji mogu u svakom trenutku, u najkraćem mogućem roku intervenirati kod eventualnog zastoja ili problema u radu. Toplane su također ovlašteni serviser i montažer za sve kategorije kotlova i opreme VIESSMANN za područje Primorsko-goranske županije, kao i sustave automatske regulacije NEUBERGER.

FIRŠT - proizvođač opreme i sustava za automatsku regulaciju –naš je dugogodišnji partner, te smo ovlašteni dobavljač, serviser i montažer za svu opremu FIRŠT za područje Republike Hrvatske.

Posjedujemo ovlaštenje za izvođenje plinskih instalacija, servisiranje plinskih uređaja i centralnog grijanja riječkog distributera plina i toplinske energije – Energo d.o.o. uz certificirane plinoinstalatere i zavarivače.

Djelatnici Toplana su obučavani od strane naših ugovornih partnera u školskim centrima u Njemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj, posjeduju svu potrebnu opremu, alat, računalne analizatore dimnih plinova, opremljene servisne automobile i stoje Vam na usluzi. Iz tog razloga zajamčena Vam servisna asistencija za svu isporučenu i ugrađenu opremu u garantnom roku i izvan garantnog roka, a vrijeme potrebno za bilo kakvu intervenciju je minimalno.

Sve na jednom mjestu

Ukoliko trebate sustavno rješenje grijanja ili hlađenja Vašeg objekta (stana, kuće, vikendice i dr.) odnosno samo redovni servis, obratite se pouzdanom i ovlaštenom serviseru renomiranih njemačkih proizvođača uređaja VIESSMANN i WEISHAUPT.

Kontaktirajte nas

Kozala 87, Rijeka, Hrvatska

Naši radovi